Főoldal
Miért pont sejtcsoport?

 

sejt2Az ember testének legkisebb alkotóeleme a sejt. Tulajdonságai közé tartozik, hogy minden egyes sejt képes a növekedésre, szaporodásra, osztódásra, és minden egyes sejtünk hordozza azokat a tulajdonságokat, amikből beazonosítható, kik vagyunk.

Isten igéje beszél Krisztus testéről, ami az egyház. Ennek a testnek a sejtjei azok az emberek, akik elfogadták Jézus Krisztust személyes megváltójuknak, a fej pedig maga Jézus Krisztus.

A sejtcsoport olyan 7-12 fős közösség, aminek a tagjai kapcsolódnak Jézushoz és egymáshoz, és segítenek minél több embernek bekerülni ebbe az élő és működő testbe.

A sejtcsoportok célja:

sejt1

  1. Baráti kapcsolódás egymáshoz, az igei igazságok elmélyítése, hitbeli növekedés.
  2. Segíteni az embereknek Isten megismerésében.

Miután egy csoport létszáma meghaladja a 12 főt, két külön csoportként folytatják tovább. Minden sejtcsoport-vezető mellett szolgál egy potenciális sejtvezető is, aki az osztódás után az új csoport vezetője lesz.

A Szeráf Gyülekezet egy sejtcsoportokból álló gyülekezet, ahol minden ember az Istentől kapott ajándékainak megfelelően szolgál, és a gyülekezet tagjai mindannyian részt vesznek valamelyik sejtcsoport szolgálatában.