Főoldal
Szeretet: gondoskodás, együttérzés, megértés

 

Sokan, sokféleképpen próbálják meghatározni a napjainkra jellemző, mindannyiunk számára tapasztalható társadalmi folyamatokat. Mi történik velünk, körülöttünk?

Sajnos jól megfogható tendencia az emberek egymástól való eltávolodása, az önmagunkba fordulás, a küzdelmek, kényszerek sodrában való kifáradás, ami akár az életről való lemondáshoz, depresszióhoz vezet.

hajlektalanA Biblia is arról beszél, hogy ezekben az időkben sokakban „ meghidegül a szeretet", aki teheti, inkább önző, egoista életvitelre rendezkedik be és a maga boldogulását helyezi előtérbe. Sok esetben még az egyházban, keresztények között is ez a tendencia:
„Szeretlek, ha van hasznom belőle, szeretlek, mert hasonló gondolkozású vagy."
"Észre sem veszlek, kikerüllek, mert más vagy, mint én, a koszos, éhes, ruhátlan emberek megérdemlik a sorsukat."

Isten nagyon határozott szavakkal, a Bibliában kimondott igazságokkal és törtvényszerűségek bemutatásával hívta fel a figyelmünket arra, hogy szívünk büszkeségét, keménységét törjük össze és gyakoroljunk könyörületet az együttérzésre szorulók, elesettek felé. Ne azt vizsgáljuk és ítéljük meg, hogy mi az állapotuk oka, hanem Jézus Krisztus példáját követve tettekben mutassuk be Isten elfogadó, mindenki számára megtapasztalható szeretetét.

"Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot. Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket." (Máté evangéliuma 9:12-13.)

Gyülekezetünkben az önkéntes adományok jelentős részét erre a szolgálatra szánjuk. Rendszeresen kijárunk az utcákra, főtt ételt, ruhát és lelki segítséget adva az ott élő embereknek. Megkeressük a rászoruló családokat, özvegyeket, árvákat.

Hálát adunk Istennek, hogy Ő hoz változásokat ezeknek az embereknek az életébe!

Ha szeretnél erre a célra adományt küldeni, megteheted a „Segítenél?" menüpont alatti elérhetőségeinken vagy személyesen az istentiszteleteken.